Vilken är den bästa bärbara datorn för affärsresor?

Beroende på vad du ska använda datorn till finns det flera olika modeller att välja bland. Men det finns också gemensamma nämnare för vad som gör en dator särskilt bra för mycket resande.

laptop-mobileDen resande datorn

Först och främst ska du se till att datorn är tillräckligt liten för att få plats i din väska men tillräckligt stor så att du ska kunna läsa ordentligt vad som står på skärmen. Se till att du köper ett fodral att förvara datorn i när du har den i väskan så att den håller längre och inte går sönder. När du har fått igång datorn kan det vara bra att koppla den till telefonen så att det går att synkronisera trådlöst, att du har laddat ner de program som du kan komma att behöva som till exempel ett skrivprogram och att du har ordnat alla inställningar innan du åker ut. För om du är ute och behöver koppla upp dig till en router eller något liknande som du har hemma kan det snabbt bli knepigt. Datorn ska vara lätt, ha en läsbar skärm, ett skyddande fodral och vara ”ordnad” för att bli den ultimata datorn för dina affärsresor!

Vilka övriga specifikationer datorn behöver varierar beroende på vad du sysslar med. Om du mest använder Excel och Word för att skriva rapporter och ta fram statistik behöver du bara en standardmodell. Sysslar du däremot med grafisk design, fotografi eller liknande krävs det betydligt mer av både skärm, grafikkort och processor. Många speldatorer lämpar sig för de sistnämnda uppgifterna men var medveten om att dessa också är ganska stora och tunga.

Se över försäkringar och rätt program

4028936391_7f7206fa11A och O när du reser mycket med din dator är att se till att du har de rätta försäkringarna ifall något skulle hända när du är ute i världen med datorn. Stora datorföretag som Apple har däremot försäkringar och garantier som gäller världen över så länge datorn tas omhand av en certifierad Apple-reparatör – då spelar din personliga försäkring ingen större roll. Men se till att kolla upp det innan du köper datorn och beger dig ut!