Vilket virusskydd är bäst?

Man behöver inte betala tusentals kronor för att skydda sin dator från virus utan det finns bra virusskydd som inte kostar någonting alls. När det gäller virusskydd för Windows 10 finns bland annat Windows egna och inbyggda virusskydd ”Windows Defender”. Detta virusskydd omfattar dock inte alla säkerhetssviter så det rekommenderas att komplettera med ytterligare ett virusprogram. Ett exempel på ett bra virusskydd är AVG Internet Security som är ett kostnadsfritt antivirusprogram. Detta virusskydd innehåller det viktigaste som behövs för ett bra skydd. Förutom virusskydd erbjuder även programmet en egen brandvägg med ett extra säkerhetsläge på bland annat shoppingsajter och kända banker. Detta är alltså ett bra och lämpligt virusskydd för Windows 10-användare.virus1  

Topp 3 bästa virusskydd

På första plats bland de bästa virusskydden är AVG Antivirus. Detta virusprogram lyckades i ett test att radera hela 5000 av 5000 farliga virus. Det är dessutom ett väldigt användarvänligt program med en kundsupport som kan nås dygnet runt. Att detta virusprogram hamnar på första plats beror på att det har väldigt bra virusskyddsegenskaper samt dess tillgängliga kundsupport.

På andra plats hamnar Avast Antivirus som även den lyckades ta bort 5000 farliga virus av 5000 i ett test som gjordes. Det här virusprogrammet har också en bra användbarhet och är det enklaste av alla att installera. Programmet har dessutom skydd även för trådlöst internet. Det som gör att Avast inte är riktigt lika bra som AVG är på grund av dess brandvägg som inte bara drar upp virusskyddet i ställningen utan den sänker också datorns fart. Därmed hamnar Avast endast på andra plats.virus2

På tredje plats hamnar Bitdefender som är ett något mindre känt virusskydd än dess äldre bröder Avast och AVG. Det betyder dock inte att programmet är sämre än de andra två. Det här virusprogrammet gör nämligen ett utmärkt jobb med att skydda datorn samtidigt som Bitdefender Plus har ett av de allra bästa virusskyddssystem som finns på marknaden. Även detta virusskydd är dessutom väldigt enkelt att ställa in. Bitdefender kan därmed förklaras som det virusskydd som lämpar sig bäst för dem som vill ha kvar så mycket som möjligt av sin dators resurser.

Tips på gratis virusskydd

Att inte ha något virusskydd på sin dator är som att köra bil med ögonbindel. Ett skydd mot trojaner, virus samt obehörig aktivitet är ett måste i dagens samhälle. Försöken att komma över känslig information via människors datorer blir allt vanligare. Det finns då bra gratis alternativ för den som inte har råd att betala dyra pengar för ett virusskydd. Ett exempel är Microsoft Security Essentials som skyddar datorn både mot spionprogram samt virus. Ett annat kostnadsfritt virusskydd är AVG Antivirus Free som är ett av de mest använda gratis-antivirusprogram i världen. Det här programmet ger ett heltäckande skydd mot alla typer av virus. Ett sista exempel på ett gratis virusskydd är Rising Antivirus Free Edition som är ett briljant virusskydd som även varnar för farliga och oseriösa hemsidor samt genomför skanning av ens e-post. Det finns alltså flera olika alternativ på bra virusskydd som inte behöver kosta någonting.